Learn French and surf in Biarritz

Lär dig ett nytt språk snabbt!

Det finns många så kallade bästa lösningarna hur man lär sig ett nytt språk snabbt, och naturligtvis gratis. Från råd från slumpmässiga forummedlemmar att titta på en massa filmer och lyssna på musik, lära sig genom att “naturmetoden”, hitta en vän som talar språket och tala med honom eller henne, läsa böcker, eller besöker landet och så vidare. Vad ska du välja? Vad är det bästa sättet att lära sig ett nytt språk på?

[pullquote align =”vänster”]Få den snygga klänningen på torget i Thailand utan att bli lurad att betala priset som för en elefant[/pullquote]

Säkert, Det finns inget enkelt svar på frågan. Även om alla förslagen ovan kan hjälpa dig att lära dig ett nytt språk, gratis eller inte, den valda metoden beror på hur mycket du vet innan handen. Om du inte vet en squat, sedan lyssna på musik eller titta på film inte hjälpa dig så mycket. Om din vän är inte riktigt förtjust i att tala med dig, och du är både infödda på samma språk, då du i de flesta fall kommer alltför enkelt växla till att tala på ditt modersmål när du får problem. Här är det enkla svaret att ingen kommer att komma runt:

Det finns inget enkelt sätt att lära sig ett nytt språk på!

Det kanske låter hårt, men det är sanningen (ledsen alla forummedlemmar som hävdar något annat). Du måste öva! Oavsett hur mycket, eller hur lite för den delen, du vet, du måste arbeta för det. Punkt. Men först och främst, var står du?

Bestäm din språkkunskaper, idag och imorgon

Första saker först, Hur mycket vet du i dag? Utan att veta det, det finns ingen anledning att ens tänka på att lära sig ett nytt språk, och inte ens tänka på att göra det snabbt! För det andra, vad är ditt mål? Vill du kunna prata flytande? Bara kunna föra en konversation? eller få den snygga klänningen på torget i Thailand utan att bli lurad att betala priset som för en elefant?

Hur du tar dig dit

One du vet din startnivå och finish nivå, ta reda på hur du kan få det. Om ditt mål är att skriva affärshandlingar på tyska, då är det uppenbart att titta på Fight Club med tysk dubbning är inte att ta dig långt. Välj bland de olika förslag ute på forumet om hur man kan lära sig tyska snabbt, gratis, eller något annat språk.

Men ta dig inte vatten över huvudet. Ta det i steg. 20 minuter per dag. Istället för att titta på denna episod av Simpsons, klocka, läsa, eller lyssna på något som hjälper dig på vägen. Men var konsekvent. Snarare 20 minuter per dag än en lång session på en bakissöndag.

Hitta din motivation

Varför vill du lära dig ett nytt språk? Överlägset bästa motivationen är att “hitta” en tjej eller kille från landet språket talas i och bli kär i henne eller honom. Men för att göra det, du behöver gå till landet. Och när du är där, varför inte träna dina kunskaper? Spendera tid i ett land där språket talas är det överlägset bästa sättet att lära sig ett nytt språk, och att snabbt. Tvinga dig själv att alltid tala det språk du vill lära dig. Om du inte vet ett ord, inte byta till engelska men förklara det med andra ord du vet. Var envis.

Övning ger färdighet

Åk utomlands!

Det finns många självinlärnings guider ute på internet, vissa bättre än andra. Men när du har fått lite kunskap, det finns inget bättre sätt än att gå utomlands för att lära sig språket. Gå på semester, ta ett utbyte termin om du studerar eller bara ta en billig flygbiljett under helgen. Tillbringa tid i landet! Och göra det själv eller med en kompis som också vill lära sig språket. Men viktigast av allt, hitta någon aktivitet som får dig att träffa människor talar språket du vill lära dig! Var det en matlagningskurs i Italien för att lära sig italienska, en ölbryggning kurs i Tyskland för att lära sig tyska, eller en språkkurs. Det spelar egentligen ingen roll. Så länge du är tvungen att tala språket och umgås med människor hela dagen.

Förutom att ha kul och kanske lära sig ett nytt språk, du hitta ny vänskap som kan pågå under en lång lång tid, eller upptäcker att kärleken i ditt liv som du så gärna ville träffa…

Hur tycker du det är enklast att lära sig ett nytt språk på. Kommentera nedan!

Inlagd i Kurser, språk, Lär dig ett nytt språk och taggat , , , , .